Magunkról

Mi is az a Gondolatébresztő?

A gondolatébresztő a Hetednapi Adventista Egyház heti bibliatanulmányának (közismert nevén szombatiskolai tanulmány) fiatalok számára átírt változata. Ez azt jelenti, hogy nem elsősorban olvasásra íródott, hanem arra, hogy csoportos beszélgetések alapja legyen. A témák negyedévente változnak, egy témát tizenhárom (heti egy) tanulmány dolgoz fel. Ahhoz, hogy a beszélgetésen aktívan részt tudj venni, jó, ha előre átolvasod otthon (Jézussal kettesben) az aktuális tanulmányt, elgondolkodsz a kérdéseken, vagy egy-egy idézeten, a gondolataidat, kérdéseidet pedig gyűjtsd össze a beszélgetésre!
1. lépés: szükséged van egy csapatra!

Ha jársz gyülekezetbe, könnyebb helyzetben vagy, fogj össze a többi fiatallal, és meg is van a csapatod!
Ha kereső vagy, és nincs egy állandó közösség, ahová tartoznál, akkor keress a környezetedben olyan embereket, akik hasonlóan hozzád, szeretnék jobban megismerni a Bibliát és azon keresztül Istent, és tanuljatok együtt!

2. lépés: olvassátok el otthon az aktuális heti Gondolatébresztőt!

Minden vasárnap frissül az oldal, és felkerül az aktuális hét tanulmánya. Minden negyedév egy új témával foglalkozik, ezért január, április, július és október első hetében egy-egy bevezetőt is fogsz találni, amiben leírjuk, hogy kb. mire számíthatsz a következő hónapokban.
A heti tanulmányok gyakran egymásra épülnek, visszautalnak egymásra, ezért érdemes rendszeresen olvasni.

3. lépés: üljetek le közösen, és beszéljétek meg!

Ha adventista gyülekezetbe jársz, akkor csinálhattok egy külön szombatiskolai csoportot, de ha nem, akkor csak beszéljetek meg egy közös időpontot, ami lehetőleg mindenkinek jó, és üljetek össze akkor.
Miért jó ez? Először is motivál arra, hogy rendszeresen olvasd a Gondolatébresztőt, hogy tudd miről van szó egy-egy beszélgetésen. Másodszor van egy hely, ahol felteheted a kérdéseidet, és válaszokat kaphatsz rájuk. És persze barátokra találhatsz :)
Amit még tudnod érdemes:


Közös gondolkodásra hívunk: jobban megismerni Istent, magunkat és egymást. Itt nincs rossz kérdés, de légy nyitott Isten válaszaira. Ne mások által használt sablonokkal, hanem saját gondolatokkal, kérdésekkel gyere. Keressük együtt a választ a Biblia segítségével!

Amire nem árt felkészülnöd: A Biblia egy tükör, aki igazán belenéz, meglátja önmagát. Ez néha kellemetlen felismerésekhez vezethet, de fel fogod fedezni azokat az igazi értékeket, amik már most is ott szunnyadnak benned! Előbb vagy utóbb tehát ki fogsz tárulkozni mások és önmagad előtt is. A jó hír az, hogy Jézus mindezt (a kellemetlen dolgokat és az értékeket is) már most látja benned, és mégis (vagy épp ezért?) szeret téged, kellesz neki már most, így ahogy vagy!

Ne feledd: nincs rossz kérdés! Jézus is várja a kérdéseidet!
Sok választ megtalálsz majd a csoportodban, de van, amire magadtól kell rájönnöd. Ehhez ne felejtsd el mindig Isten vezetését, és a Biblia segítségét kérni! Ne a saját válaszaidat keresd! Ha meg akarsz ismerkedni Istennel, vagy szeretnéd még jobban megismerni Őt, akkor légy nyitott az Ő válaszaira. Állítsd lelked keresőgombját a „Jézus hullámhosszra”, és ne a saját gondolataidat próbáld igazolni.

Ha megtalálod Jézus válaszait, az igazi önmagadra fogsz rátalálni!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések