Magunkról

A Gondolatébresztő segít, hogy  hasznos, új és érdekes információkat szerezz a Bibliáról/Bibliából, valamint rendszeresen és rendszerezetten olvasd is. Igyekszünk gyakorlatias, elgondolkodtató kérdéseket feltenni és véleményeket megosztani veled. Ha csak olvasod, akkor is sokat tanulhatsz, de a mi célunk az, hogy kisebb csoportokban beszélgessetek is a heti témáról.
Minden negyedévben új témát kezdünk, vagyis egy téma 13 tanulmányból áll. Ezeket le tudod tölteni egyben a blogról (a pdf változat mindig kicsit extrább: szép borító, tartalomjegyzék, bevezető és +infókat tartalmazó melléklet tartozik hozzá), de akár egyesével is olvashatod őket a Facebook oldalunkon.

A tanulmányokat önkéntesek írják, és nem kell mindenben egyetértened velük. Járj utána az itt olvasottaknak! Keresd ki az idézett bibliaszövegeket, fejezeteket! És nyugodtan írj, kommentelj, jelezz, ha tévedést találsz, vagy nem értsz valamit.

ELSŐ LÉPÉS: Szükséged van egy csapatra!

Fogj össze a gyülekezetedbe járó fiatalokkal, vagy keress a környezetedben olyanokat, akik hozzád hasonlóan szeretnék jobban megismerni a Bibliát és Istent! Beszéljetek meg egy tetszőleges időpontot, amikor összeültök beszélgetni!
MÁSODIK LÉPÉS: Olvassátok el a Gondolatébresztőt!

Minden héten új tanulmányt olvashattok, de ezek egy negyedéven belül egymásra épülnek, visszautalnak egymásra, szóval érdemes rendszeresen olvasni. Egy tanulmány kb. két oldal képekkel és a címmel együtt, a benne található kérdések, pedig reméljük, hogy tényleg gondolat ébresztővé teszik a Gondolatébresztőt.

HARMADIK LÉPÉS: Beszélgessetek róla!

A megbeszélt időpontban üljetek össze, és beszéljétek meg mire jutottatok a kérdésekkel, mit gondoltok az aktuális témáról, miben (nem) értetek egyet a Gondolatébresztővel. Ez motivál a rendszeres és alapos olvasásra,  és fel tudod tenni a kérdéseidet is, amikre reményeink szerint hasznos válaszokat kapsz majd.

A tanulmányok alapjául a Hetednapi Adventista Egyház heti bibliatanulmánya (szombatiskola) szolgál.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések