Ugrás a fő tartalomra

2023/4/4 - Osztozni Isten missziójában (október 28)



4. Osztozni Isten missziójában 

Október 28

Ha hatan ültök egy asztalnál, és van előttetek egy pizza, hogy kaphat mindenki a pizzából?  Ideális esetben hat részre osztjátok, és mindenki eszik egy szeletet. Ezt úgy hívják, hogy  osztozkodás. Ideális esetben a végén mindenki kap valamit, és mindenki úgy érzi, hogy meg  van becsülve. 

Ebben a negyedévben a misszió témakörét boncolgatjuk, és most azon belül is a misszióban  való osztozást fogjuk tanulni. Amikor egy csapatban dolgozunk, akkor általában van egy  ember, aki kiosztja a munkát a felek között. És jó esetben onnantól kezdve már mindenki  tudja, hogy mi a feladata, és a végén milyen “jutalmat” kap. 

A szuperhős filmek alaptézise, hogy mindenkinek van egy különleges képessége, amit az  emberek érdekében fel tud használni. Mindaddig, amíg jól él a képességgel, az emberiség  hasznára válik, és mindenki örül. A cselekmény szépen halad, és mi élvezzük a néhol mókás,  néhol mély, érzelmes, vagy izgalmas történeteket. 

Elgondolkodtál már az erősségeiden? Mi az a munkaterület, ahol a legjobban  teljesítesz? Milyen képességeid vannak? 

Ide kattintva találsz egy lelki ajándék tesztet, ha van kedved, töltsd ki! Ne ijedj  meg, hosszú, de nagyon érdekes! 

Sokkal jobb saját képességeink szerint dolgozni, és nem magunkra erőltetni a nem ránk illő feladatokat. Persze, ezek a képességek folyamatosan változnak, fejlődünk bizonyos  területeken, másban meg gyengülhetünk, és van, amit meg lehet tanulni. Minden esetre jó  dolog, ha tudod, hogy milyen képességeid vannak. 

Minden adottságunknak van célja. A lényeg, hogy valahogyan használjuk fel őket. Persze,  mint a szuperhősök, mi is felhasználhatjuk jóra vagy rosszra. Mi döntjük el, hogy mit  kezdünk velük. Ide illene az egyszerű kérdés, miszerint “Isten eredetileg miért adta a  képességeinket?” Tudod mit? Meg is kérdezem! 

Isten miért adta a különleges képességeidet? Van olyan, amit már használtál,  akár észrevétlenül is? Mesélj! 

“Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én  szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni  mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” (János  13:34-35 RÚF) 

Eredetileg minden adottságunk arra szolgál, hogy szeressük egymást, és bemutassuk Istent  az embereknek. Elvileg Istentől azért kaptunk képességeket, hogy azokkal egymásnak  segítsünk. 

Isten osztozni akar a misszióban velünk. Szeretné, ha részesei lennénk ennek a hatalmas  küldetésnek. De természetesen nem küld minket az oroszlánok közé fegyver nélkül. A  Teremtő olyan képességeket, adottságokat, és ajándékokat adott nekünk, amelyeket jól 

használva Isten felé emelhetjük az emberek tekintetét. Még csak nem is kell egyedül  végezned a feladatot! Rengeteg ember van melletted, akik különböző készségekkel vannak  megáldva. Isten osztozni akar veled a misszióban, hogy valami fantasztikusnak lehess a  része! 

Nem kell az egész világot megváltanod, hiszen Jézus ezt már megtette! Neked már csak erre  a tényre kell rámutatnod, a képességeidet használva! 

Dávid

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2024/1/7 - Az egekig ér kegyelmed (február 17)

  Az egekig ér kegyelmed Mert kegyelmed és jóságod magasabb az égnél, hűséged a felhőkig ér! Istenem, magasztaljanak téged a Mennyben, dicsőséged borítsa be a földet! (Zsoltárok könyve 57:10-11) Érezted már azt, hogy kényszeresen jobb akarsz lenni? Érezted már azt, hogy méltatlan vagy az elismerésre, vagy esetleg nem vagy elég jó ahhoz, hogy Istenhez menj? Ha igen, miért? Ha nem… Taníts, mester! A zsoltárok egy jó része dicsőítő énekeket tartalmaz. Lényegében olyan művek, amik Isten érdemeit sorolják fel különböző költői módszerekkel, és kifejezik csodálatukat. Nem lehet rossz, ha olyan felszabadult kapcsolatban vagy Istennel, hogy te is hasonlóképpen gondolkodsz. El tudod mondani, milyen csodálatos a kegyelme vagy a jósága. Azért ez manapság nem a legegyszerűbb. Te szoktad dicsőíteni Istent? Ha igen, hogyan? Ha nem, miért nem? Mi változtathatna ezen? (Ha szoktad dicsőíteni, akkor ne változtass rajta!) Kényszerből nem nagyon lehet dicsőíteni. Képzeld el a következőt! Egy poros, dohos s