Ugrás a fő tartalomra

2013/4/13 - Bátorító szó a szentélyből

Hatalmas Főpapunk van, aki Isten családját kormányozza! Ezért őszinte szívvel és a hit bizonyosságával közeledjünk Istenhez! Hiszen a szívünket Jézus vére megtisztította a rossz lelkiismerettől, ahhoz hasonlóan, ahogy a tiszta víz lemossa testünkről a piszkot. (Zsid. 10:21-22 EFO)
Világ életemben izgattak azok a helyek, ahova nem szabad bemenni. A Parlament elzárt zugai, egy templom hátsó ajtajai, vagy egy vár díszes tervei, amik el vannak zárva a látogatók elől. Valami mindig vonzott, meg akartam nézni, mit rejt az Idegeneknek belépni TILOS! tábla, hogy elrejtett kincseket, kékszakálli borzalmakat, vagy üres termeket találok.
Most, hogy egy negyedéve már a földi és a mennyei szentélyekről tanultunk, néhol egyértelműen kijött elmélkedésünkből, hogy milyen gyakorlati hatása van a szentélynek az életünkre nézve, de fontos, hogy lássuk, ez nem egy tőlünk független dolog, nem légüres térben vagyunk, a szentély fontos szerepet tölt be mindnyájunk életében.

Ezen a héten Zsid. 10:19-25 szakaszát fogjuk tanulmányozni, ahol egy hatalmas bátorítást olvashatunk a hitéletünkre nézve.

Az Ószövetségben azt olvassuk, hogy a templom legfontosabb, legszentebb részének, a Szentek Szentjének ajtaján (kárpitján) is egy nagy Idegeneknek belépni TILOS!” tábla díszelgett, és Izrael népe közül senki nem léphetett be, csak aki ki volt erre jelölve.
Mit olvasunk ezzel szemben a Zsid. 10:19-21. verseiben? Miért léphetünk be mi mégis a mennyei Szentek Szentjébe?

Mint ahogyan a király, vagy miniszterelnök elé se lehet bemenni sáros utcai ruhában, még akkor sem, ha meghívást kaptunk, az Istenhez való járulásna is feltételei vannak. No persze nem az öltözet… Milyen feltételek mellett léphetünk be Isten színe elé? Sorolj fel 4-et a Zsid. 10:22. verséből!

Még milyen fontos dolgokat találunk ebben a szakaszban azzal kapcsolatban, hogy milyen lelkülettel kell Isten elé mennünk? (Segítséget adhatnak a következő versek: Zsid 3:6, 3:14, 4:14, 6:18.)
Nagyon fontos, hogy soha nem szabad elveszítenünk a bizalmat, hogy aki hívott bennünket, ott is vár a Szentek Szentjében. Bíznunk kell benne, illetve az üdvösségünkben.

Még egy dologra hív bennünket a szakasz:
Figyeljünk oda egymásra is! Biztassuk egymást az isteni szeretetre és a helyes tettekre! (Zsid. 10:24 EFO).
Isten országába egyenként fogunk bekerülni, más nem tudja kiérdemelni helyettünk. Viszont bátoríthatjuk, sőt, bátorítanunk, támogatnunk kell egymást, hogy mind oda jussunk.
Képzeld el, hogy meglátogatod a miniszterelnököt az irodájában, és senki nem állít meg az ajtó előtt, sőt, amikor belépsz, a neveden szólít és örül neked!
Most képzeld el, hogy Isten magához hívat a mennyei Szentek Szentjébe, az ajtóra ki van írva, hogy Belépés csak megváltottaknak!” te pedig bátran nyitod ki az ajtót! Isten arca felragyog, neveden szólít és leültet maga mellé…

A kettő között csupán annyi a különbség, hogy a második meg fog történni.

A Sci-fi vezető

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!