Ugrás a fő tartalomra

2023/1/0 Előszó a "Sáfárkodni, amíg a Gazda vissza nem tér" című bibliatanulmányhoz készített Gondolatébresztőhöz

 


Előszó

Ebben a negyedévben a zsebedben fogunk turkálni. Pontosabban nem mi turkálunk a tiedben, hanem közösen arra bátorítunk téged, hogy ami a zsebedben van, számold ki az asztalra, és gondolkozz el rajta, hogyan használod fel. A következő három hónapban beszélgetni fogunk a pénzkezelésről, a tizedfizetésről, adakozásról, sőt, még az időskorra való előkészületek is szóba fognak kerülni a kríziskezelés mellett.

A világunk a pénz hajszolásáról szól, és már-már furcsának tűnhet, ha azt mondom, hogy nem ez volt az eredeti terv. A Prédikátor könyve azt mondja:

„... edd csak örömmel kenyeredet, és idd jókedvvel borodat, mert mindig az volt Isten jóakarata, hogy ezt tedd!” (A prédikátor könyve 9:7 – RÚF)

A Prédikátor már rájött: nem mi vagyunk a pénz megszerzéséért, hanem azért szerezzük a pénzt, hogy boldogságunkra és kiegyensúlyozott életre használjuk fel azt. Ebben a negyedévben tanácsokat fogunk adni, hogy hogyan tedd meg ezt: hogyan kezeld jól a pénzed, bibliai tanácsok szerint.

Két és fél év kihagyás után újra kezedben (képernyődön?) tarthatod a Gondolatébresztőt, ami a Hetednapi Adventista Egyház bibliatanulmányának átdolgozott változata. A mostani anyagot önkéntes fiatalok és fiatal lelkészek állították össze, kimondottan olyanok számára, akik az eredeti bibliatanulmányt nehezen érthetőnek, vagy követhetetlennek találják, illetve olyanok számára, akiknek segítséget nyújthat néhány más szempontból feltett kérdés a tanulmány átvételében.

Kívánjuk, hogy Isten áldja meg a bibliatanulmányozásodat, és a negyedév végére olyan jó tanácsokkal gyarapodhass, amelyek segítenek jól kezelni a rendelkezésedre álló anyagi javaidat.

Szeretettel barátod,

Ömböli ‘Kiki’ Krisztián


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2024/1/7 - Az egekig ér kegyelmed (február 17)

  Az egekig ér kegyelmed Mert kegyelmed és jóságod magasabb az égnél, hűséged a felhőkig ér! Istenem, magasztaljanak téged a Mennyben, dicsőséged borítsa be a földet! (Zsoltárok könyve 57:10-11) Érezted már azt, hogy kényszeresen jobb akarsz lenni? Érezted már azt, hogy méltatlan vagy az elismerésre, vagy esetleg nem vagy elég jó ahhoz, hogy Istenhez menj? Ha igen, miért? Ha nem… Taníts, mester! A zsoltárok egy jó része dicsőítő énekeket tartalmaz. Lényegében olyan művek, amik Isten érdemeit sorolják fel különböző költői módszerekkel, és kifejezik csodálatukat. Nem lehet rossz, ha olyan felszabadult kapcsolatban vagy Istennel, hogy te is hasonlóképpen gondolkodsz. El tudod mondani, milyen csodálatos a kegyelme vagy a jósága. Azért ez manapság nem a legegyszerűbb. Te szoktad dicsőíteni Istent? Ha igen, hogyan? Ha nem, miért nem? Mi változtathatna ezen? (Ha szoktad dicsőíteni, akkor ne változtass rajta!) Kényszerből nem nagyon lehet dicsőíteni. Képzeld el a következőt! Egy poros, dohos s