Ugrás a fő tartalomra

2013/1/7 - Tükör által homályosan

Fiatalos beszélgetésfonalak
Forrás: Bibliatanulmányok, Tükör által homályosan. 

Az én életem, az én testem!
„Mit törődsz velem? Azt teszem, és akkor, amikor akarom! Ne korlátozz!”

Neked már megfordultak a fejedben ezek a gondolatok?

Tegyük fel, hogy veszélyes expedíción kell részt venned a Himaláján. Egyszer csak beomlik alattad a jég, de még sikerül fél kézzel megkapaszkodnod, mielőtt a mélybe zuhannál. Nem bírod sokáig, egyre húz a mélység…


A gleccser tátongó szájának szélén, ha csak ismerőseid közül választhatnál, kit vennél legszívesebben, hogy segítő jobbot nyújtson? (miközben tudod, hogy minden figyelmetlenség, hiba az életedbe kerülhet…) Miért őt?

Isten azt akarja, hogy felelősséggel tartozzunk egymás iránt, hogy szolgáljunk egymásnak és lépjünk igazi közösségre. Ne akarjunk „függetlenedni” felebarátunktól. Meg kell értenünk, hogy valóságos őrzői vagyunk egymásnak.

Milyen érzés függni a másiktól?
Olvassuk el a Zsolt 24:1-et!

Olvassuk el Zsolt. 24: 1-et!

 

Az életünk, hogy megszülethettünk, Isten csodálatos ajándéka. Bár a bűn nagyban megrontja, és halállal ér véget. Milyen hálásak lehetünk az Úrnak, hogy ettől függetlenül van reménységünk! „Mert nagy árat fizetett értetek…”. A megváltással felkínálja, hogy dönthetsz az örök élet mellett, megragadva segítő kezét.

A Mindenható teremtett mindannyiunkat, mindenki léte teljes egészében tőle függ, ha bevalljuk magunknak, ha nem.

Ördög csak a mesékben van!?
Hátrány egyáltalán, ha valaki nem hisz Lucifer létezésben?

Bár az Úré a Föld, nem szabad megfeledkeznünk Sátán hatalmáról! Hiszen ki akarja terjeszteni uralmát mindarra, amire csak tudja (1Pét 5:8).

Ezen a világon oly sok minden a rossz oldal zászlaja alatt áll… Látszólag jót akarnak nekünk, hogy megértsük, és megoldódjanak a problémáink. De ez csalóka, hiszen tudhatjuk, hogy „van út, amely helyesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet.” (Péld 16:25)

Tanítói módszertan (játékos feladat):
„A varázsló rendelőben”: Osszunk szét cetliket, amire előre felírunk különböző ezotériás „segítségeket”, amit még ne fordítsanak fel (pl.: kártyajóslás, asztaltáncoltatás…stb.) Majd miután kiosztottuk, tájékoztassuk a körben ülőket, hogy most mindannyiuk éppen egy mágiai egészség központban várnak a különféle „kezelésekre”. Minden cetlin egy ilyen „kezelés” található. A feladat: egyesével mutassák be, amit húztak, vigyázva, hogy nem ejthetik ki magát a szót, sem közvetlen hozzá kapcsolódó szavakat (pl: jóslásnál: jósnő, gömb… stb.). A bemutatás a következőképpen zajlik:
  • Milyen problémával keresed fel az adott ezotériás „segítséget”?
  • Hogy képzeled el? (most mész először)
Valószínű, lesznek páran, akik nem hallottak, még párat azokból, amiket előre összeírtál lapokra. Beszéljétek meg közösen, az ezekből fakadó kérdéseket. 

  • Miért roppant veszélyes ilyen ál-megoldások felé fordulni? Ha van tapasztalatotok, meséljetek egymásnak tömören.
Sátán valóban képes rombolást végezni magunkban, mint a természetben. Hiba volna alábecsülni a gonosz haragját és pusztító erejét!

A legszörnyűbb, hogy minden halandó már születésétől kezdve a rosszra hajlik: „mert az ember szívének gondolata gonosz az ő ifjúságától fogva…” (1Móz 8:21). A Biblia nyíltan kijelenti: amíg nem hozunk döntést, Isten mellet, elfogadva a megváltását, addig bűnös természetünknél fogva a „levegőbéli fejedelemnek engedelmeskedünk”.

Végül nézzük meg, mit mond nekünk erről Ef.2:2-3!
„De Isten, aki gazdag az irgalmasságban, igen nagy szeretetből, mellyel szeretett minket, noha bűneink miatt halottak voltunk, Krisztussal együtt életre keltett – kegyelemből üdvözültetek –.” 
(Ef. 2:4-5)
… és te kihez fordulsz, ha keresed a megoldást?  

Várnagy András

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!