Ugrás a fő tartalomra

2015/2/11 - Isten országa

ISTEN ORSZÁGA BENNETEK VAN!
„Az Isten országa nem szemmel láthatóan jön el. Az Isten országa az Ige szelíd érvelése, a Szentlélek belülről ható munkája által, a lélek Istennel való közössége útján jön el, hiszen Isten az életet jelenti számára. A mennyek országának hatalma a Krisztus jellemének tökéletességére eljutott emberek lényében nyilvánul meg a legjobban.” (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. 23. o.)


Mire gondolsz, amikor azt mondod, Isten országa?

Keresztségem előtt Németországban voltam egy hetet, amolyan lelki feltöltődés-, pihenésképpen. Egy neves lelkész hívott meg minket húgommal és nagyon sokat beszélgettem vele. Azt mondta, arra törekedjek csupán, hogy minél kisebb legyen a meglepetésem majd a Mennyországban. Először persze nem értettem, de utána elmondta: ha a földi életünk során lehozzuk Isten országát a szívünkbe, lelkünkbe, akkor az ottani világ csupán látványában nyűgözhet le és persze Isten személye, alakja, mint hús-vér lény.

Persze az ember bűnös és állandóan elbukik és nem tud úgy élni, mint Jézus, aki szinte nonstop kapcsolatban állt az Atyával és ő a Földön megtapasztalta Persze ilyenkor a kérdés megint az – mi a Menny, Isten országa? 

Mit ígér nekünk a Bibliában Jézus? Lapozzuk fel Lukács 13. fejezetét és olvassuk a 13. verstől. Hogyan írja le Jézus a Mennyeknek Országát?

A mustármag példázatát írja le Lukács Jézus szavaival, amit Máté bővebben ír le. A mi általunk elképzelt Menny csupán akkora mint a kicsi mustármag és az abból kinövő mustárfa hasonlatos az igazi Mennyhez. Vajon mi az, ami ilyen naggyá és csodálatossá teszi a Mennyet? Egy válasz létezik: Isten országa. Ami miatt itt a Földön már lehet Menny, az maga Isten. Isten személye, Lelke itt van velünk a Földön, kísér minket és ha mi szoros kapcsolatban vagyunk vele, akkor a mennyei életünk első szakasza már itt Egyszer a farizeusok megkérdezték Jézust, mikor jön el Isten Királysága.
„Így válaszolt: ››Isten Királysága bizony eljön, de nem szemmel látható módon. Nem úgy, hogy az emberek rámutatnak: Itt van!, vagy Ott van! Mert Isten Királysága bennetek és közöttetek van.‹‹” (Lukács 17:20-21, EFO)
Gondolj bele! Isten megígért egy csodálatos világot, ami milliószor akkora és csodálatosabb, mint a mi elképzelésünk. Gondolj abba bele, hogy nem kell tovább várnod. Már most megízlelheted a Mennyet – a szívedben és lelkedben, ha igazán megismered Őt, az Emberfiát, aki érted halt és érted szolgált itt e Földön, hogy te élj most itt a lenti Mennyben és a fenti Mennyben!

Kristóf

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/9 - Igaz szavak

Öleld át az igazságot! Sokszor érzem azt a szüleimmel vagy a barátaimmal szemben, hogy én mindent jobban tudok. Lehetséges, hogy valóban nálam van az igazság és vannak is érveim, amik alá tudják támasztani ezt, mégis a Biblia Salamonon keresztül arra szólít fel, hogy hallgassuk meg a másikat, figyeljünk oda arra, amit mond. Ősi bölcsesség, minden vallás és kultúra egyik fő pontja ez. Hiszen akkor vagyunk bölcsek, ha meghallgatjuk a másikat és megfontoljuk a mondandóját, minthogy inkább a saját mellünket verve kiabáljuk az igazságot. Ami persze lehet, hogy nem is az igazság, inkább csak egy hamis nézőpont. Vajon tudhatjuk-e a való igazságot minden esetben? Egyáltalán van-e olyan eset, amikor a teljes igazság birtokában vagyunk?