Ugrás a fő tartalomra

2014/3/9 - Küldetésünk

„Isten Királyságának örömüzenetét az egész világon mindenhol hirdetni fogják. Ez minden nemzet számára hiteles bizonyíték lesz. Csak azután érkezik el a vég.” (Mt. 24:14 - EFO)
1. Csináld azt, amit egyébként is tennél!
Emlékeztek még, hogy mit mondott Jézus a halászoknak, akiket maga mellé vett, hogy tanítsa és képezze őket?
„Gyertek velem! Én majd másféle halásszá teszlek titeket: halak helyett embereket fogtok összegyűjteni.” (Mt.4:19 - EFO)
Jézus nem akart valami olyat végeztetni követőivel, amire azok nem voltak képesek. Annyit kért, hogy azt, amit amúgy is csinálnának nézzék más szemmel és úgy végezzék tovább. Te mivel töltöd az idődet? Gondold végig, hogy hogyan tudnád azt mától úgy végezni, hogy azzal Isten örömüzenetét hirdesd!

2. Látszódjon, hogy ki vagy!
– Apu, azt mond­tad, hogy Is­ten min­den­ki­nél na­gyobb – mond­ja a kis­gye­rek.
– Így igaz – vá­la­szol az apa.
– De apu, azt is mond­tad, hogy Is­ten itt la­kik ben­nünk.
– Így igaz.
– De ha Isten mindenkinél nagyobb, és itt la­kik ben­nünk, nem kel­le­ne, hogy kilátsszon be­lő­lünk?
Nem elég, hogy ha te tudod, hogy Istennek dolgozol. Ez egy olyan munka, amit ha jól végzel, nagyon is látható eredményekkel jár. Ha titokban tudod tartani, akkor ott valami nem stimmel. Ha Isten benned lakik, ki kell látszódjon. Ha megsózod az ételt, annak érződnie kell, ha felkapcsolod a lámpát, az is látszik (Mt. 5:13-16), különben mi értelme? Mit gondolsz, mit láthatnak kívülről egy olyan emberen, akiben Isten él?

3. Legyél tanú!
„Amit láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek, hogy titeket is bevonjunk abba a szeretet-közösségbe amelyben az Atyával és a Fiával, Jézus Krisztussal élünk.” (1Jn. 1:3 - EFO)
Biztosan nagyon sok történetet tudnál te is elmesélni, ami arról szól, hogy emberek hogyan találkoztak Istennel, hogyan tértek meg, hogyan lettek az ő követői. De mi a helyzet veled? Tanú az, aki látja, amint valami megtörténik. Bárki lehet tanú, feltéve, hogy személyesen megfigyel egy esetet. Hallomásból nem tanúskodhat az ember, csak a saját tapasztalata alapján, más elmondására nem hagyatkozhat. Milyen tapasztalatod volt NEKED vele? Mit tett Isten az életedben, amit elsőkézből jövő beszámolóként adhatsz tovább?

4. Legyél kitartó!
„Aki azonban mindvégig állhatatosan kitart, az üdvözül.”  (Mt. 24:13 - EFO)
„Itt van szüksége az állhatatos kitartásra és türelemre Isten népének — azoknak, akik engedelmeskednek Isten parancsainak, és megőrzik a Jézusban való hitüket.” (Jel. 14:12 - EFO)
Ismered a tíz szűzről szóló példázatot? Biztosan veled is előfordult, hogy úgy érezted, feleslegesen várakoztatnak, hogy reménytelen megtanulnod amit kell a következő tz-re vagy zh-ra... Annyi minden mást is lehetne csinálni, ami sokkal kellemesebb, nem? Istennel járni néha meglehetősen kényelmetlen. Nézd csak meg, hogy miket mond Jézus a tanítványoknak erről! Ha sportolsz, akkor tudod, hogy milyen az, amikor holtpontra jutsz. Azt érzed, hogy nem bírod tovább, egészen egyszerűen képtelenség, hogy folytasd. Ha ezen nem jutsz túl, hanem feladod, sosem éred el a célod. Beszélgessetek arról, hogy kinek milyen módszere van a lelki holtponton való túllendüléshez!
5. Állíts munkába másokat!
„Mennyei Atyám minden hatalmat nekem adott a Mennyben és a Földön. Ezért menjetek el a nemzetekhez, és tegyetek tanítványommá minden embert az egész világon! Merítsétek be őket az Atya, a Fiú és a Szent Szellem nevébe! Tanítsátok őket, hogy engedelmeskedjenek mindannak, amit én parancsoltam nektek! Biztosak lehettek benne, hogy állandóan veletek leszek.” (Mt. 28:18-20 - EFO)
A feladatunk nem merül ki annyiban, hogy hirdetjük az örömüzenetet. Jézus azt mondta, hogy tanítanunk kell az embereket, foglalkozni velük. Ugyanúgy, ahogy Jézus sem hagyta magukra tanítványait, hanem azt mondta, hogy állandóan ott lesz velük, nekünk is ott kell állnunk egymás mellett. Gondold végig, hogy ti a gyülekezetben mit tesztek az új hívők erősítéséért, támogatásáért! És mit tesztek egymásért? Számíthattok egymásra? Hogyan tudnátok éreztetni egymással ezt még jobban?

Bogi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!