Ugrás a fő tartalomra

2016/1/7 - Jézus tanításai és a nagy küzdelem

„Biztosak lehettek benne, hogy állandóan veletek leszek. Igen, veletek maradok minden nap, amíg ez a korszak véget nem ér!” (Máté 28:20 – EFO)
Ebben a negyedévben a lázadásról és az ezt követő megváltásról tanulunk, azon belül is hetedik tanulmányhoz érkeztünk. A tanulmány egy jó útmutatót ad, hogy megtaláld a lelki békét, és közösségbe lépj a Teremtővel.

Szerinted mi az összefüggés a NYUGALOM és a BIZALOM között?


Jézus arra hív, hogy pihenjünk meg, tegyük le a terheinket. Fantasztikus érzés ez. Amikor úgy éreznéd, hogy már nem bírod, mert összecsapnak a fejed felett a hullámok a sok teendő miatt, állj meg egy percre, és meríts erőt az Úrtól. Nekünk remek lehetőség a szombat, és az ahhoz kapcsolódó nyugalom. Ez egy nagy ajándék Istenünktől. 
„Isten a hatodik nap végére befejezte a teremtés minden munkáját, és a hetedik napon visszavonult az alkotástól.” (1Mózes 2:2 – EFO)
A nyugalom tehát úgy tűnik, hogy nagyon is az életünk részét kéne  képezze, de mintha mi elfelejtettük volna, hogy hogyan is kell megnyugodni. Te mit teszel, amikor egy kicsit pihennél?

A nyugalom Istennel kezdődik, nála nyugalmat talál a lelkünk, írja Máté 11:29-ben a Biblia. És itt jön képbe a bizalom. Ha biztonságban érzem magam valaki mellett, akkor meg tudok nyugodni, ha vele vagyok, mert tudom, hogy számíthatok rá. Bízom benne. Te megbízol istenben? Elhiszed, hogy amire te már nem vagy képes, azt ő kipótolja a feladataidban?


A pihenésnek része az is, hogy elengedünk dolgokat. Isten pontosan ezt kéri tőlünk: bízzunk benne, ne aggódjunk azokon a dolgokon, amikre nincs ráhatásunk, mert a pihenés úgy lesz teljes, ha bizalommal tekintünk az Úrra. Ez a hozzáállás pedig nem csak a szabadidőnk felhasználásában kell megjelenjen:
„Aki dolgozik, annak nem ajándékot adnak, hanem jogos fizetést kap a munkájáért. De a tettei alapján senki nem lesz elfogadható Isten számára. Bíznia és hinnie kell Istenben, aki a bűnös embert a hite alapján fogadja el.” (Róm 4:1-6 – EFO)
A nagy küzdelem, ahogy az életünkben is megjelenik, úgy az evangéliumokban is megtalálható. Jézus ezeket a történeteket a mi megerősítésünkre mondta el. Nekem az egyik kedvenc újszövetségi példázatom lett Máté 7:24-27 verseiben leírt történet. Itt a sziklára és a fövényre épített házról van szó. Veletek is előfordult már, hogy nem láttátok a probléma megoldását? Ilyenkor jó tudni, hogy Isten mellettünk van. Nekünk ilyenkor sem kell elcsüggednünk, mert tudhatjuk, hogy Isten még a legnagyobb viharokban is segít nekünk és sziklaként áll ott mellettünk.
A nyáron lehetőségünk volt ellátogatni Görögországba, és ott eltölteni egy pár felejthetetlen napot a barátokkal csodás környezetben. A tengerparton sétálva több helyen sziklás dombok keresztezték az utunkat. Ezek a sziklák olyan fenségesen, és erősen álltak, még a legnagyobb hullámok sem törték meg őket. Azt gondolom ilyen a mi Istenünk hatalmas ereje is. Ő mindig velünk van, ahogy ígérte, a világ végeztéig. Sosem hagy cserben. Legyenek a legerősebb hullámok ő akkor is megvéd. Egy nagyon remek írást olvastam a közelmúltban, amiben ez állt „Az élet viharai tanítják meg mindazt, amit máshogy sehogy sem tudnánk megtanulni.” Az életünkben, is zajlik a nagy küzdelem, de sose csüggedjünk, „hanem mindig nézzünk felfelé, mert akkor sosem leszünk egyedül a viharban sem.” Ezt a bizonyítékot a Bibliában is több helyen megtalálhatjuk.(1Mózes 26:24, 1Mózes 28:15, Jeremiás 1:8,19)

Biztatlak téged is, hogy a nehézségekben és a nagy küzdelemben Isten igéjére támaszkodj. Nem olyan régen elkezdtem bátorító gondolatokat, igéket gyűjteni a telefonomba jegyzetként, ami nagyon sok erőt adott nekem, és többeket is tudtam bátorítani az élethelyzetekre vonatkoztatott igékkel. Így gondoltam kezdésként egy két olyan igét osztok meg veletek, amelyek az elmúlt időszakban nagyon sokat jelentettek nekem. Én a mai napig bővítem ezt a listát, remélem nektek is annyi erőt fog adni, mint amennyit nekem adott. Ha van kedvetek, csatlakozzatok ti is, és készítsetek saját jegyzetet!
Kitartást kívánok nektek az előttetek álló nagy küzdelmekhez, és leljétek örömötöket a bátorító gondolatok bővítésében.

Kata

A kép megtalálható a LIFEConnect facebook oldalán, ahol ehhez hasonló örömöket találtok 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!