Ugrás a fő tartalomra

2016/1/10 - Pál írása a lázadásról

Ha olyan könyvet olvasok, ami túl izgalmasnak ígérkezik, a végére lapozok és megnézem, mit is várjak. Ha olyan filmet nézek, ami túl izgalmasnak ígérkezik, a végére tekerek és megnézem. Bugyuta? Talán. Legtöbbször nagyon hozzám nőnek a karakterek, szenvedésüket átérzem, néha meg is siratom. Ettől függetlenül a cselekmény ugyanúgy leköt, igyekszem egy lépéssel az eseménysor előtt járni, kitalálni, hogy is lehetne megoldani a felmerülő kalandokat…
Te olyan életet élsz, ami igazán izgalmas ígérkezik. Ha eddig még nem néztél úgy filmet, nem olvastál úgy könyvet, hogy meglesed a végét, most mindenképpen tedd ezt. Lapozz a Bibliád végére!

A filmek/könyvek csak néhány óra izgalommal járnak, de ott nem téged találnak el a golyók… A saját életben viszont minden téged ér. Minden szó, minden érzés, minden tett, minden nevetés, könny, öröm, bánat. Olyannyira, hogy néha el se hiszed, hogy lehet ezt kibírni… Akkor, amikor a legnehezebb, amikor igazán egyedül érzed magad, lapozz a Bibliád végére és olvass Pál leveleiből:
„Ezek a »gyermekek« közönséges hús-vér emberek. Ezért Jézus is ugyanilyen emberi testben járt a Földön. Azért kellett ennek így lennie, hogy Jézus a saját halálával legyőzze a Sátánt, aki a Halál felett uralkodik. Igen, Jézus emberré lett és meghalt, hogy az embereket megszabadítsa a halálfélelemtől, amely őket egész életükben rabszolgaságban tartotta.” (Zsidók 2:14-15 – EFO)
Magyarul: Jézus is hasonló lett hozzánk (testből, vérből), hogy halálával megsemmisítse az ördögöt – azért, hogy szabadságot adjon Neked. Olyan háborút vívsz, kedves fiatal barátom, aminek előre kihirdették a győztesét. Jézus győzött. Lapozz bátran tovább, olvass, kutass, győztes vagy!
  • Igazságos, hogy egy ember bűne miatt minden ember szenved? Na és az igazságos, hogy egy bűntelen halála miatt minden ember (még az első is) újrakezdheti?
  • Milyen fegyverekkel harcolhatsz egy eleve győztes háborúban? (Ef. 6:11-17)
Kriszti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!