Ugrás a fő tartalomra

2016/2/5 - Látható és láthatatlan küzdelem

A reggeli ébresztőt rendszeresen „szundi” üzemmódba állítod vagy egyből kidob az ágy? Milyen ruhát veszel fel? Reggelizel vagy éhesen indulsz a napnak? Szánsz időt a tanulásra/munkára? Eleget? Sportolsz? Mikor, hogyan, kikkel kapcsolódsz ki? Mikor térsz nyugovóra? Ez csak néhány olyan helyzet, amivel nap mint nap meg kell küzdenünk. S mivel minden egyes nap fontos döntéseket hozunk arról, hogy éljünk (kapcsolatainkról, tanulmányainkról, karrierünkről, jövőnkről), biztosan kell tudnunk, hogy mindennek mi a lényege.

A Biblia azt tanítja, hogy létezik egy láthatatlan valóság, ami nagyban befolyásolja az általunk látható világot... Gondolj a wifire! Tudod, hogy létezik és rajta keresztül tudsz a távol lévő barátokkal beszélgetni. Láttad már valaha a wifit? Ugye, nem? Ahogy a Földön is vannak dolgok, amiket nem látunk vagy nem értünk, természetes, hogy ez a Bibliával is így van. Gondolkozzunk együtt arról a küzdelemről, ami egyszerre látható és láthatatlan.
Bújjunk együtt a híres nyomozó, Sherlock Holmes bőrébe!

Feladvány: „Bizony mondom néktek: Asszonytól születettek között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál, pedig a mennyek országában a legkisebb is nagyobb nála. Keresztelő János napjaitól fogva mostanáig erővel törnek a mennyek országa felé, és ezek az erőszakosok el is ragadják azt.” (Mt. 11:11-12.)

Nyomozási anyag:
  • Mik. 2:13. „Előttük megy fel az úttörő; kitörnek és átmennek a kapun és kivonulnak, és előttük megy a királyuk, és élükön az Úr!”
  • Mt. 10:34. „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.”
  • Jel. 5:5. „És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.”


Eredmény: Van miről közösen beszélgetni.
A nagy küzdelem egyértelműen ott van körülöttünk, a középpontban Krisztus és Sátán harca áll.
  • Mit tehetsz, hogy nyerj? (Mt. 12: 25-29., Ef. 2:2, Ef. 6:10-13, 1Jn. 5:19)
  • Hogyan jelenik meg ez a csata a saját életedben?
  • Mi segít neked jó döntéseket hozni?
  • Ha kétségek támadnak benned, mire koncentrálsz, mire gondolsz, miért imádkozol? Hogyan tudod eltűntetni a kérdőjeleket?


Tudjuk, hogy ezt a háborút megnyertük. Ne feledd: attól, hogy egy-egy csatát elveszítesz, a győztes oldalon állsz!

Kriszti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!