Ugrás a fő tartalomra

2013/2 - BEVEZETÉS - Nagy tanulságok kispróféták írásaiból

Biztosan találkoztál már vele, hogy nagyon sok irodalmi műben, novellákban, regényekben és színdarabokban is, sokszor a történet tanulságának kimondását a mű legjelentéktelenebb, legkisebb, legvisszahúzódóbb, legszótlanabb, vagy épp a legalacsonyabb beosztású szereplője mondja ki. Valahogy így lesz ez ebben a negyedévben is.

Van, tudod, az a szakasz a Bibliád háromnegyedénél, közvetlenül az izgalmas részek (Újszövetség) előtt, ahol csupa mókás nevű emberek (Habakuk?... Ugyan, kérlek!) írnak mindenféle teljesen fura dologról. Isteni csapásokról, emberekről, akik eltávolodtak Istentől, és megoldásokról, amik olyan távol állnak tőlünk, mint Makó Jeruzsálemtől, majdnem szó szerint, lévén, hogy mindez annak az Izraelnek íródott, akik nem mi vagyunk, közünk sincs hozzájuk, teljesen más problémákkal küzdünk, és nem is voltunk soha a helyzetükben. Ugyan, kérlek!
Vagy talán mégis? Lehet, hogy az a 12 “kispróféta”, — akiknek a mondanivalója biztosan nem, de talán a termetük se volt kicsi, csupán a könyveik rövidek — olyan örök érvényű igazságokat, olyan morális tockosokat osztogatnak ebben a néhány röpke írásban, ami valódi megújulást tud hozni akár a 21. század fiataljai számára is?
Isten örök életre teremtett bennünket. Mi elszúrtuk. Nem kicsit... nagyon... De Ő helyre akar állítani mindent, nem hagy bennünket cserben! Erről fog szólni a következő negyedév.

Arra hívlak, hogy tedd próbára Istent, tedd próbára a Bibliát, és a “kisprófétákat”! Ne vedd készpénznek, amit olvasol! Gondolkozz rajta, kritizáld és beszéld meg azokkal, akikkel meg tudod beszélgetni az ilyen gondolataidat! Csörgesd meg Istent az éjszaka közepén, és vond kérdőre!
Kívánom, hogy Ő legyen az, aki megmutatja számodra a tanulságot ezekben a rövid könyvecskékben! Mi nem adunk gondolatokat. Mi csak segítünk. Ez csak Gondolatébresztő.

Az Örökkévaló irányítsa a gondolataidat, és áldjon meg a tanulmányozásban!

Kiki, a Sci-Fi vezető

Megjegyzések

  1. Mókás nevű emberek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk úgy, hogy ma nem számítanak hétköznapinak :)

      Törlés
    2. Így azért egész más.
      Még nem véglegesítettem volna ezt a szöveget a helyedben, vannak benne közönséges részek! Pl. ez: "Mi elszúrtuk. Nem kicsit... nagyon..." Poénnak poén, de mégis politika és nem kicsit közönséges! Az utolsó előtti bekezdés pedig erősen félreérthető.

      Törlés
    3. Kedves Névtelen! Köszönöm az észrevételeidet. A bejegyzések felülvizsgálata jelenleg az én feladatom, és én sem politikai felhangot, sem félreértésre okot adó részt nem találtam benne. Amennyiben bővebben kifejtenéd, hogy mi az, ami nem tetszik, megteheted az ifigondolatebreszto@gmail.com címre írva. Köszönettel: Papp Boglárka

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!