Ugrás a fő tartalomra

2013/2/5 - Keressétek az Utat és éltek! (Ámósz)

Nagyon sajnálom ön AIDS-es.

Az orvos lényegre törő, kertelés nélküli szavai hallatán Lucia ledermedt… 
Sikeres jogász volt – szolid és udvarias nő, aki hozzászokott, hogy minden féle problémával találkozik. Ettől a hírtől azonban teljesen elvesztette hidegvérét, és úgy futott ki a rendelőből, mint aki megtébolyodott.
Képzeld magad egy percre a helyzetbe! 
Mit tennél, ha a fenti mondat neked szólna?

Lucia jogászként arra szentelte életét, hogy másokon segítsen. Karrierje csúcsán állt, szép lakása volt, megbízható barátai. Miért érte ez a katasztrófa? Addig rohant, amíg kiért az óceán partjára. Kislánykorában szeretett mezítláb sétálni a parton, de most ez egyáltalán nem nyugtatta meg. „Nem lehet!” – sikoltotta. Nem akart sírni, de a szíve olyan volt, mint egy kitörni készülő vulkán, a fejében végtelen örvény kavargott, és szeméből patakzott a könny. Kétségbeesett kiáltásait lemosták a hullámok az óceán fenekére. Fel-le sétálva zokogott, úgy érezte, mintha már meghalt volna. Saját magát ölte meg… 

Lucia King, 25 évesen hunyt el, egyetemi évei alatt átélt kalandjaiért cserébe.
Tanítói módszertan („játék”): 
Soroljunk fel olyan dolgokat, amit manapság a fiatalok jónak, normálisnak gondolnak, miközben tud-juk, hogy koránt sem azok. Magyarázzuk meg válaszainkat! (Amennyiben elegen vagyunk, alakítsunk két csoportot a feladat erejéig, majd vessük össze a két csapat válaszait!)
Nézzük meg a következő igét: Ézs 5:20!
Sátán mindenféle megtévesztő hatalommal működik, hogy befolyásolja a szívet, és az értelmet elho-mályosítsa, hogy a jót gonosznak, és a gonoszat jónak lássuk. (Ellen G. White)
Ámósz próféta idejében, Izraelben mérhetetlenül megromlott a helyzet. Az országot belepte a megvesztegetés, az elnyomás, és egyéb bűnök mocska. Ezért felszólítja Isten őket, hogy „a jót keressétek, ne a rosszat és akkor éltek; és veletek lesz az Úr... (Ám 5:14).

Te mit keresel a másik emberben? Mit veszel benne észre?…Talán a hibáit, bűnös dolgait? Tulajdonságokat, amit ki nem állhatsz? Minden jó Istentől van, minden rossz pedig az ördögtől.
Szóval, akkor az előbbi mondat értelmében döntsük el, kivel akarsz találkozni!
(Szigeti Jenő nyomán)
Sok embert nem is érdekel hova is vezetnek cselekedetei, szavai. Nem foglalkozik azzal, hogy ilyenre „senki sem szolgálhat két Úrnak” (Mt 6:24), nem igaz?
odafigyeljen. Végül pedig mindannyiunk előtt csak két választási lehetőség áll: vagy az élet, vagy a halál, hiszen

Hogyan fogadjuk, valaki közli velünk a hibánkat? Közölni kell egyáltalán a másikkal ezt?

Végül Isten kijelenti Ámosznak, hogy megelégelte népe hitehagyását és le súlyt rá vétkei miatt (Ám 8:2). Büntetésül lelki éhséget is bocsát a Földre, hogy keressék Isten, de nem fogják találni.  Szeretnék hallani Isten üzenetét, remélve, hogy elkerülhetik az ítéletet, de már késő lesz…

Mi mennyire keressük Istent a mindennapokban? Meghalljuk az Ő hangját?

Olvassuk el végül ezt a két verset! Milyen csodálatos ígéret!

V.A.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!