Ugrás a fő tartalomra

2013/2/3 - A szent és igazságos Isten (Jóel)

Biztos Te is sokszor érezted már magad úgy, hogy semmi nem stimmel… összecsapnak a fejed fölött a hullámok. Én nagyon is sokszor voltam már így. A problémák az életünkben gyakran túlélhetetlennek tűnnek. Én a stresszelés világbajnoka vagyok, de biztos vagyok benne, hogy mindenki szokott azért aggódni. Mindig az adott probléma az „eddigi legnagyobb gond, amivel eddigi életemben szembesültem” típus dolog, ügye?! Érettségizőknek az érettségi, vizsgaidőszakban a vizsgák, majd a munka. A mókuskerék mindig csak forog és forog és forog és forog és forog és forog. Ha akadály van az életünkben, azt gyakran Isten büntetésének tekintjük. Keressük magunkban a hibákat, bűneinket. Vagy egy rosszabb reakció: vádoljuk Istent, mert minden ok nélkül büntet. Jóel korában a sáskák voltak ezek az akadályok. Mikor rálépsz az egyikre, máris ott ugrik a következő. Belegondoltunk már valaha is abba, hogy egy sáska is lehet szép, menthet életet, ha a pusztában egy eltévedt keresztelő tápláléka? Ritkán fordul meg ez a fejünkben igaz? Ugyan ilyenek a problémák is. Ne a büntetést lásd benne. Igen, nagyon nehéz, ha benne vagy, de ne felejtsd el: Van egy szerető Istened, aki vigyáz Rád! 
A próbák mindig erősebbé tesznek minket. Vannak „faltörő kos” természetű emberek. Nekik bele kell futni a falba, hogy rájöjjenek: tényleg ott van. De akkor el kell gondolkozni, hogy a saját erőnk ehhez vajon elég-e? Nos, nem! Isten mindig vigyáz ránk, de benne van a pakliban, hogy megkarcoljuk magunkat, mert nem fogadtunk szót. Gyerektörténetek kedvenc sztorija, az eltévedt bárány. Mi is eltévedünk, elesünk. De van,a ki bekötözi a sebünket. A kérdés az, hogy elmegyünk-e orvosunkhoz?!….VIGYÁZAT, NAGY A FERTŐZÉSVESZÉLY!!!
Amikor egy ember eltávozott az élők sorából, Isten visszatekintett a múltba és megmutatta neki az életének fontosabb állomásait, közben magyarázatot adott hozzá:
- Látod azokat a lábnyomokat? Az egyik pár te vagy, a másik pár én. Ez azt jelenti, hogy én mindig melletted álltam, kísértelek az útjaidon.

A férfi később megkérdezte:

- És amikor bajban voltam, miért csak egy pár lábnyomot lehet látni?
- Mert amikor bajban voltál, a karomba vittelek - felelte Isten.
Sokszor úgy érezzük, hogy hiába imádkozunk, kéréseink nem találnak meghallgatásra. Olyan mintha Isten elfordult volna tőlünk és egyedül maradtunk gondjainkkal, nehézségeinkkel. Az fel sem ötlik bennünk, hogy az Úr már a karjaiban tart minket, és gondoskodása nélkül még nehezebb és lehetetlenebb helyzetben lennénk. Tudnunk kell, hogy Ő soha, semmilyen körülmények ellenére sem hagy el minket és nem vonja vissza tőlünk gondoskodó szeretetét. 
És egy fontos dolog: Mi fiatalok mind-mind testvérek vagyunk! Ha magányosnak érzed magadat ne félj megkeresni a testvéredet egy kis vigasztalásért!

Egy kis házi feladat: Írd le egy lapra a következő igéket. Tedd be a Bibliádba, és ha valami stressz-helyzet történik veled a héten, olvasgasd őket:


Lucc

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!