Ugrás a fő tartalomra

2013/4/1 - A mennyei szentély

Kérlek, akkor majd hallgasd meg a Mennyből, lakóhelyedről könyörgésüket, és segítsd meg őket!" (I. Kir. 8:49)
Nézz körül a szobádban!

Régóta élsz itt? Ha igen, akkor nagy valószínűséggel — amennyire a lehetőségeid engedik — igyekeztél a saját ízlésed szerint kidíszíteni, berendezni, igaz? Ez általában így van. Szeretünk olyan környezetben élni, amit mi magunk készítünk, vagy legalább is a saját stílusunkban lett berendezve. Éppen ezért gyakran, ha jól ismered a másikat, meg tudod tippelni, hogy Star Wars-os plakát van-e a szobája falán, vagy egy csomó plüssállat az ágyán.
Azt olvassuk, hogy Istennek saját lakhelye van a Mennyben. Ha kíváncsiak vagyunk rá, hogy Isten otthona milyen, érdemes onnan kezdeni, hogy milyen maga Isten.

Olvasd el a következő szakaszokat a Bibliából, és írd le, mi minden derül ki Istenről!

Most próbáld meg végiggondolni, hogy milyen helyen lakhat Isten a fenti tulajdonságai alapján! Sok időt tölt el benne? Szépen van berendezve? Mi a fő célja a lakhelyének?

Milyen plusz információt találunk a következő versekben?

Isten lakhelye a Mennyben van, de sok konkrétat nem tudunk róla, illetve ha még tudnánk is, elég nehéz lenne felfognunk. Egy viszont biztos. Lévén, hogy Isten a világmindenség királya, uralkodóhoz méltó a lakhelye is. Trón is van benne, legalább is a Biblia erről beszél.

Próbáld meg elképzelni ezt Zsolt. 47:7-10, 93:1-2 és 103:19 alapján!

Mint ahogy otthonainkban minden bútornak, minden tárgynak megvan a maga szerepe, így Isten lakhelyében is így van. Gondolj csak bele! Milyen szerepe, milyen célja lehet egy trónnak? Milyen szerepe volt Mátyás király, vagy Nagy Sándor trónjának? És milyen szerepe van Isten trónjának?


Míg a földi nagyhatalmak tróntermei a hatalmukat voltak hívatottak bizonyítani, az elnyomást és az uralkodást szimbolizálták, addig Isten trónterme a kegyelem, a szeretet és a közbenjárás helyszíne. Ez az a hely, ahonnan Isten hallgatja imáinkat, együtt örül, vagy sír velünk, ez az a hely, ahonnan Isten irányítja életünk kuszaságát, és lerombolja az akadályainkat.

Olvasd el Zsoltárok 11:4-7 verseit!

A Biblia azt is írja, hogy Isten trónterme egy izgalmas, mozgalmas hely. A Jelenések könyve 4-5. fejezetében azt találjuk, hogy a világegyetem legfontosabb eseményei is ebben a teremben játszódnak le. Olvasd el ezt a szakaszt, és gondolkodj el rajta, mi minden történhet a Mennyben ebben a pillanatban!

Ami viszont számunkra a legfontosabb Isten mennyei lakásával kapcsolatban, hogy ez az a hely, ahol az emberiség sorsa is megpecsételődik. A mennyei hely legfontosabb része az a szentély, amit a Zsidókhoz írt levél 8. fejezetének 1-2. verseiben találunk. Ez az a hely, amiről ebben a negyedévben beszélni fogunk

Gondolkozz el rajta, hogy mi mindent tudsz a földi és a mennyei szentélyről!
Ne aggódj, ha nem sokat, a negyedév végére már világos lesz minden!

A Sci-fi vezető

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!