2014/2 - BEVEZETŐ: Krisztus és a törvénye

„Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait” (1Jn 5:3)
Parancsolat, törvény, jogszabály, rendelet, regula… — Sokféleképpen lehet mondani.
Kerítés, börtön, megkötözöttség, szolgaság… — Sok más gondolat kapcsolódik hozzá.
Szabadság, boldogság, rend, cél… — Ezek viszont már nem biztos.

A törvény arra való, hogy megszegjük. Mert erről szól a világ: a törvények nem a mi javunkat szolgálják, sőt, néha jobb, ha megkerüljük őket. Könnyebb érvényesülni, ha a megszabott út helyett választunk magunknak egy olyant, ahol mi döntjük el, mi a helyes és mi nem.

Ha az ember a törvényre gondol, paragrafusok, pontok és jogászok jutnak az eszébe, és az, hogy bármennyire is szeretné az ellenkezőjét hinni, valószínűleg valahol, valahogyan két vállra fogják fektetni a törvénykönyvek és ő marad alul a jogi csatározásban. De van egy jó hírem. Ezek az emberi törvények.

Van egy olyan törvény, ami nem a kiállítója, hanem a te érdekedet képviseli. Van egy törvény, amit, ha követsz, egyértelműen te jössz ki belőle jól. Van egy törvény, amit azért alkottak, mert szerettek, és ez a szeretet van minden paragrafusának középpontjában. Egy törvény, amivel te jársz jól.

Ez Isten törvénye. A szabadság, boldogság, és a szeretet törvénye. Erről a törvényről tanulunk ebben a negyedévben, és arról, hogy nem minden törvény való arra, hogy megszegjük.

Van, amelyiket jobb megtartani. És nem is olyan nehéz.

Isten áldjon meg benneteket a tanulmányozásban!
Kiki

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések