Ugrás a fő tartalomra

2016/1/6 - Győzelem a pusztában

Képzeld el életed legnehezebb napját:

A munkahelyeden a főnököd még több feladatot rótt rád, szinte beletörődve indulsz haza, tudva, hogy ezen a hétvégén is dolgozni fogsz. Szívesen felhívnál valakit, de természetesen a telefonod is most merült le. Ekkor az autód a semmi közepén lerobban – azt az út szélére kormányzod–, és te kétségbeesve gondolsz rá, hogy az utolsó szendvicsed is elfogyott és hosszú-hosszú kilométerekre van a legközelebbi település. Órák telnek el így, és bármennyire is igyekszel, a szokásos optimizmusod kezd cserbenhagyni. Az éjszakát el-elbóbiskolva átaludtad, remélve, hogy csak jár erre valaki és segíteni fog.
Nemsokára valóban előbukkan egy autó, majd szép lassan félrehúzódik, és megáll. Kipattansz az ülésről és máris szaladsz, de hirtelen a földbe gyökeredzik a lábad: legnagyobb ellenséged az, és egészen biztos vagy benne, hogy ez nem jelenthet jót…

Nagyjából két évezreddel korábban – mobiltelefonok, autók nélkül – volt valaki, aki negyven hosszú nap után kapott látogatást attól a személytől, aki mindennél jobban gyűlölte őt.
„Ezután a Szentlélek a pusztába vezette Jézust, hogy ott próbára tegye a Sátán. Miután Jézus negyven nap és negyven éjjel böjtölt, végül nagyon megéhezett.” (Máté 4:1-2 -EFO)
Beszélgetésük (Máté 4:3-10) elején még úgy tűnik, hogy „jót” akar a kísértő: megoldást az éhezésre („Ha Isten fia vagy, mondd, hogy e kövek változzanak kenyerekké.”). Egy azonban bizonyos: Isten angyala nem kételkedett volna Jézus istenségében…
  • Te felismered, ha nem Istentől jön a „segítség”? Vannak elveid, amikhez a legnagyobb nehézségekben is ragaszkodsz?
A második sátáni kérdés már nem köntörfalazott: „Ha Isten fia vagy, vesd alá magadat (a templom tetejéről); mert meg van írva: az ő angyalainak parancsol felőled, és kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe.”
  • Felhasználták már valaha ellened a Bibliát? Felkészült vagy az ilyen helyzetekre?
Végül Sátán megmutatta Jézusnak az akkori világ minden országát és dicsőségét, majd „ezt mondta neki: mindezeket neked adom, ha leborulva imádsz engem.”
  • Te engeded, hogy Sátán becsapjon, zsaroljon?
Figyeld meg a történet végét: Jézus nem hagyta, hogy a bűn a közelében maradjon, ráparancsolt Sátánra, hogy menjen el. Ha ezt nem is tudod megtenni, de Te magad elmehetsz a bűn közeléből…

Kriszti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!