Ugrás a fő tartalomra

2023/4/10 - Misszió az el nem értekért, 1.rész (december 9)



 10. Misszió az el nem értekért, 1.rész


Te hol találkoztál először Istennel?


El tudom képzelni, hogy beleszületett keresztény vagy, aki már anyatejjel kapta a tudást. Lehet, hogy épp nemrég gondoltad végig, hogy egyáltalán érdekel, kicsoda is Isten. Lehet, hogy már régóta foglalkozol a kérdéssel, és már találtál is egy közösséget, ahol többet tanulhatsz. Mindegy, bárhogy is van, a lényeg, hogy volt egy pillanat, amikor először rácsodálkoztál: Isten valóságosan létezik. (Legalábbis, szerintem ha ezt olvasod, nagy eséllyel túl vagy már ezen.) Lehet, hogy ez nem volt olyan nagy megdöbbenés számodra, úgyhogy ne is kutakodj annyira az agyadban!


Lényeg a lényeg, mindenki számára ott a lehetőség, hogy találkozzon Istennel. A történet viszont nem ilyen egyszerű.


Amikor gyerek voltam, azt mondták nekem az idősebbek: “Csak oda menjél, ahová Jézus is elmenne veled!” Általában ez a mondat akkor hangzott el, amikor valaki megtudta, hogy koncertre megyek. Lám, jártam koncertre (nem is kevésre), és még mindig itt vagyok.


Szerinted Istennel hol lehet találkozni? Milyen helyeken fordulhat elő, hogy megszólít valakit? Te hol szoktad közel érezni Őt magadhoz?


“Ő az Isten, aki teremtette az egész világot és mindent, ami benne van. Ő a Menny és a Föld Ura, aki nem kézzel készített templomokban lakik…”

(Apostolok cselekedetei 17:24 EFO)


Tök jó dolog a gyülekezet, vagy templom, mert kizár egy csomó zavaró tényezőt. Jézus is “szokásához híven elment a templomba”. Fontos szerepe van a hitben ezeknek a dedikált helyeknek, de Isten több, mint a szószék, vagy a négy fal körülötte.


Hol tudod legkönnyebben elérni az embereket? Olvasd el Pál történetét az Apostolok cselekedetei 17. fejezetében (nyugi, nem hosszú!), és gondolkozz el, hogy ő mit keresett egy piacon, vagy egy pogány templomban?


Bár más hitet vallott, Pál nem kritizált, nem kicsinyelte le mások hitét, nem cáfolt rá, vagy mondta el, hogy hány pontban tévednek. Egyszerűen csak Istenről beszélt. Egyszerűen csak rámutatott arra, hogy Isten, akit nem ismertek még fel, ott van közöttük.


Valaki egyszer azt mondta, hogy a fenti idézet, amit gyerekként ő is sokszor hallott, hibás. A mondat valójában így szól: “Bárhová is mész, tudd, hogy Jézus már ott van!” Amikor elmész egy koncertre, tudd, hogy Jézus már ott van! Amikor a barátaiddal találkozol, tudd, hogy Jézus már ott van! Amikor a boltba mész, tudd, hogy Jézus már ott van!


Isten nem zár ki senkit, számára nincs elérhetetlen ember. Függetlenül attól, hogy a szemedben mennyire elérhető, vagy elérhetetlen az a személy, Ő ott van vele. Neked csak rá kell mutatni!

Dávid


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2024/1/7 - Az egekig ér kegyelmed (február 17)

  Az egekig ér kegyelmed Mert kegyelmed és jóságod magasabb az égnél, hűséged a felhőkig ér! Istenem, magasztaljanak téged a Mennyben, dicsőséged borítsa be a földet! (Zsoltárok könyve 57:10-11) Érezted már azt, hogy kényszeresen jobb akarsz lenni? Érezted már azt, hogy méltatlan vagy az elismerésre, vagy esetleg nem vagy elég jó ahhoz, hogy Istenhez menj? Ha igen, miért? Ha nem… Taníts, mester! A zsoltárok egy jó része dicsőítő énekeket tartalmaz. Lényegében olyan művek, amik Isten érdemeit sorolják fel különböző költői módszerekkel, és kifejezik csodálatukat. Nem lehet rossz, ha olyan felszabadult kapcsolatban vagy Istennel, hogy te is hasonlóképpen gondolkodsz. El tudod mondani, milyen csodálatos a kegyelme vagy a jósága. Azért ez manapság nem a legegyszerűbb. Te szoktad dicsőíteni Istent? Ha igen, hogyan? Ha nem, miért nem? Mi változtathatna ezen? (Ha szoktad dicsőíteni, akkor ne változtass rajta!) Kényszerből nem nagyon lehet dicsőíteni. Képzeld el a következőt! Egy poros, dohos s