Ugrás a fő tartalomra

2014/3 - BEVEZETŐ: Jézus tanításai

Az iskolás évek nem mindig emlékeztetnek a metaforikus habostortára, és erről nagyon gyakran a tanárok is tehetnek.  De biztos vagyok benne, hogy mindenkinek volt legalább egy olyan tanára, akire örömmel gondol vissza, és mesélgeti az anekdotákat, hogy milyen kedves, vicces volt, vagy milyen érdekes előadásokat tartott.

Jézust nem tudom elképzelni unalmasnak. Biztos vagyok benne, hogy jó tanár volt. Elvégre három éven keresztül követte őt a tizenkét tanítványa, az azért már nem semmi. Minden lépését követték, ő pedig tanított. Olyan jó „órákat” tartott, hogy ezek a tanítványok később mindet megírták, hogy mások is olvashassák, milyen jó dolgokat mondott nekik a legkedvesebb tanáruk.

Ebben a negyedévben a világ legjobb tanárának tanításait vehetjük át közösen, és megtapasztalhatjuk, milyen lehetett Jézus tanítványának lenni. Kívánom, hogy te is legalább annyi áldást nyerj a következő három hónapban, amennyit a tanítványok abban a bizonyos három évben!

Isten áldjon!
Kiki

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/6 - Nem minden az, aminek látszik

Veszélyes útelágazások – te mennyire vagy megtéveszthető? „Nem minden az, aminek látszik.” Gyakran eszembe jut ez a közmondás, amikor kedvelt elfoglaltságomra, a filmnézésre gondolok. A média világában ugyanis hatványozottan igaz ez az örökigazság: nem minden az, aminek látszik. Körül vagyunk véve az internet világában átverésekkel, hoax-okkal (tudod, ezek azok a körlevelek, amik valamilyen ál-veszélyre figyelmeztetnek), de a való világba kilépve is egyre gyanúsabbak az utcán minket leszólító alakok, a szuper üzlettel kecsegtető hirdetések. És sajnos el kell ismerni: mi is átverhetőek vagyunk, hisz nekünk is van gyenge pontunk. Itt van például ez a rövid videó. Kétlem, hogy észrevennéd az összes változtatást, amit a felvétel közben művelnek a háttérben!