Ugrás a fő tartalomra

2014/3/1 - Szerető Mennyei Atyánk

Mindannyian mostanában jutottunk túl életünk egy mérföldkövén: véget ért egy újabb iskolai tanév, néhányan fölsőbb intézményben kezdik a következőt, sokan most érettségiztek, és mások letudtak még egy egyetemi vizsgaidőszakot. Biztosan értek minket csalódások, amikor valami nem sikerült olyan jól, mint szerettük volna, de abban is biztos vagyok, hogy te is meg tudnál említeni legalább egy dolgot, amin keresztül érzed: Isten veled volt és megsegített. Hogy Isten szeret.
Hiszen tudjuk:
„Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.” (Jakab 1:17)
De vegyük sorba a cím szavait!

Atya: nem csodálatos, hogy Istent, a világmindenség Urát, az édesapánknak tudhatjuk? Jézus az evangéliumokban százharmincnál is több alkalommal hivatkozik így Istenre. És bár tudjuk, hogy Ő volt Isten Fia, de nem tartja fenn magának a kiváltságot, hogy Atyának (ezt a szót, kb. 'apu'-nak lehetne fordítani) szólítsa Istent, hiszen a tanítványokat is úgy tanította imádkozni, hogy mint édesapjukhoz, úgy szóljanak Istenhez. (Máté 6:9)

Mennyei Atya: ezt szintén a Máté 6:9 versből tudhatjuk, ráadásul Jézus a 14-15-26-32-es versekben nyomatékosítja ezt. Fontos ennek a ténynek mindig a tudatában lenni. Ez segít fenntartani a tiszteletet a Mindenható felé.

Szerető Mennyei Atya: Ha már úgyis Máté 6-nál van nyitva a Bibliánk, olvassuk el a teljes fejezetet, különös figyelmet szentelve a 25-től a 34-ig terjedő résznek. Egészen elképesztő ez a gondoskodás, nem? Nincs dolog, ami elkerülné Isten figyelmét.

Olvasd el a következő részeket is: Máté 7:9-11, Lukács 15:11-24, János 3:16.
Ezekben a versekben elénk tárul a szeretet teljes spektruma. A legapróbb gondoskodástól a legnagyobb áldozatig. Isten odaadta egyszülött fiát, hogy mi élhessünk. És nem azért szeret, mert Krisztus meghalt értünk. Ellenkezőleg, Krisztus azért halt meg értünk, mert Ők szeretnek bennünket.

Tehát amikor legközelebb a felemelő tapasztalat mellé egy kis csalódás is beférkőzik, vagy amikor szenvedést látsz a világban, emlékezz arra, hogy Isten tudja, mi a leghasznosabb számodra, Ő szeret téged, nem enged meg erődet és kitartásodat meghaladó próbákat, viszont erőt is készségesen ad, ha kérsz Tőle. És örök élettel szeretne megajándékozni, hogy mindig Vele lehess egy tökéletes környezetben.

Magyi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2014/4/1 - Jakab, az Úr testvére

  „ Jakab, Isten és az Úr Jézus Krisztus szolgája, üdvözletét küldi Izráel szétszóratásban élő tizenkét törzsének. ”  (Jak. 1:1 EFO) Mostantól három hónapon keresztül Jakab levelével fogunk foglalkozni, úgyhogy kezdjük talán azzal, hogy ki is lehet ez a Jakab? Nyilván a születési anyakönyvi kivonatát nem tudjuk megnézni, sajnos a naplója vagy önéletrajza szintén nem maradt fenn, vagyis csak a Biblia szövegére, és az ókeresztény hagyományokra tudunk támaszkodni.

2015/3/12 - Pál missziója és üzenete

Mielőtt belekezdenénk Pál „missziói stratégiájának” tanulmányozásába, érdemes megemlítsük, hogy ha Pál nincs, emberileg nézve nincs keresztyénség. Ő volt a nagybetűs MISSZIONÁRIUS. Pálnak egyetlen dolog kötötte le minden idejét és figyelmét, ez pedig a misszió volt. Igen, jól értetted. Mindent hátrahagyott, minden mást feleslegesnek ítélt, és teljes erővel arra a küldetésre koncentrált, amit a Damaszkusz felé vezető úton kapott ( ApCsel 9:1-31 ). Ez egy jól felépített stratégiát eredményezett, aminek nézzük most meg néhány pontját!

2015/1/9 - Igaz szavak

Öleld át az igazságot! Sokszor érzem azt a szüleimmel vagy a barátaimmal szemben, hogy én mindent jobban tudok. Lehetséges, hogy valóban nálam van az igazság és vannak is érveim, amik alá tudják támasztani ezt, mégis a Biblia Salamonon keresztül arra szólít fel, hogy hallgassuk meg a másikat, figyeljünk oda arra, amit mond. Ősi bölcsesség, minden vallás és kultúra egyik fő pontja ez. Hiszen akkor vagyunk bölcsek, ha meghallgatjuk a másikat és megfontoljuk a mondandóját, minthogy inkább a saját mellünket verve kiabáljuk az igazságot. Ami persze lehet, hogy nem is az igazság, inkább csak egy hamis nézőpont. Vajon tudhatjuk-e a való igazságot minden esetben? Egyáltalán van-e olyan eset, amikor a teljes igazság birtokában vagyunk?